Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lag en enkel og smakfull middag. I denne oppskriften er torsken gratinert med mozzarella og servert med potet og brokkoli vendt i smør.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 l l vann vann
  • 100 g g salt salt
  • 100 g g mozzarella, fersk mozzarella, fersk

Tilbehør

  • 300 g g mandelpotet mandelpotet
  • 1 stk stk broccoli broccoli
  • 50 g g smør smør
  • flaksalt flaksalt
  • pepper, grovmalt pepper, grovmalt

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær torsken i serveringsstykker.

  • Rør sammen kaldt vann og salt til saltet er oppløst.

  • La torskestykkene ligge i saltlaken i 10 minutter, ta dem ut og tørk dem godt med tørkepapir.

  • Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og legg en skive mozzarella på hvert stykke.

  • Stek fisken i stekeovnen i ca. 8 minutter.

Tilbehør

  • Vask potetene godt, skjær i tykke skiver og kok dem møre i vann. 

  • Del brokkolien opp i små buketter og kok sammen med potetene i 1 minutt når potetene er ferdige.

  • Sil av kokevannet og vend grønnsakene i smør, salt og pepper.

Server gratinert torsk med potet og brokkoli.