Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Grønn currysuppe med torsk og reker

Denne suppen varmer ekstra godt med sine eksotiske krydder og smaksingredienser. Torsk gjør suppen mettende og god.

Grønn currysuppe med torsk og reker
Foto: Fabian Bjørnstjerna

Framgangsmåte

  • Skjær torskefileten i terninger på ca. 3 cm.

  • Bland sammen sesamolje og sesamfrø til en marinade og ha i torsketerningene.

  • Bank sitrongresset med skaftet på en kniv mot en skjærefjøl.

  • Kok opp grønnsakbuljong og tilsett kokosmelk, curry paste, fish sauce og sitrongress.

  • Kok i 10 minutter, sett ned varmen og la suppen trekke i 5 minutter.

  • Ta ut sitrongresset.

  • Skjær sjampinjong i skiver, riv ingefær og ha i suppen. Kok opp.

  • Smak til med limesaft og salt.

  • Tilsett de marinerte torsketerningene, og deretter spinat og vannkastanjer i skiver.

  • Kok opp og ha i rekene rett før servering.

Server suppen med friske urter på toppen om du har.