Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Vinneroppskriften fra #codshare-arrangementet i 2014 ble denne lekre gulrotsuppen med chili og torsk. Levert av Varangerkokken Tor-Emil Sivertsen.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, med skinn torskefilet, med skinn
  • 2 ss ss salt salt
  • 50 g g bacon bacon
  • olje olje

Suppe

  • 0,5 stk stk løk løk
  • 0,25 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 6 stk stk gulrot gulrot
  • 8 dl dl grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • olje olje
  • 0,5 stk stk lime lime
  • salt og pepper salt og pepper
  • kajennepepper kajennepepper
  • urter, friske urter, friske

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringsstykker og ha salt på begge sidene.

  • La fisken ligge i ca. 10 minutter, skyll av saltet og tørk fisken godt.

  • Stek fisken med skinnsiden ned i olje i ca. 2 minutter, snu fisken og stek i 1 minutt på den andre siden.

  • Skjær bacon i biter og sprøstek dem.

Suppe

  • Grovhakk løk, fennikel, hvitløk, chili og ingefær, og skjær gulrot i skiver.

  • Fres løk i olje til den blir myk og tilsett fennikel, hvitløk, chili, ingefær og gulrot.

  • Surr grønnsakene sammen i 2-3 minutter, og tilsett grønnsakskraft.

  • La det koke til alt er mørt, ca. 20 minutter.

  • Kjør suppen med en stavmikser til en jevn suppe.

  • Smak til med saften av lime, salt, pepper og kajennepepper.

Server suppen med torsk, bacon og friske urter på toppen.