Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Fiskepinner lager du enkelt selv, og sammen med potetmos og råkost smaker retten ekstra godt.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 4 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 1 stk stk egg egg
  • 2 ss ss melk melk
  • 1 dl dl griljermel griljermel
  • 3 ss ss margarin, flytende margarin, flytende

potetmos

  • 5 stk stk poteter potet
  • 1 dl dl melk melk
  • 1 ss ss margarin, flytende margarin, flytende
  • salt og pepper salt og pepper

råkost

  • 4 stk stk gulrot gulrot
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 3 ss ss vann vann
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 4 ss ss gressløk gressløk

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i ca. 2 cm brede strimler.

  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.

  • Pisk sammen egg og melk i en annen skål.

  • Ha griljermel i en tredje vid skål.

  • Vend fiskestrimlene først i hvetemel med salt og pepper.

  • Vend dem deretter i egg- og melkeblandingen.

  • Vend dem til slutt i griljermelet.

  • Stek de panerte fiskestrimlene i flytende margarin i varm stekepanne til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter på hver side.

  • Legg de stekte fiskepinnene over på tørkepapir som trekker fett.

Potetmos

  • Vask og skrell potet, skjær dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.

  • Hell fra kokevannet og la potetene dampe fra seg.

  • Mos dem med en potetmoser eller gaffel og rør inn melk til konsistensen er som grøt.

  • Rør inn flytende margarin og varm opp potetmosen.

  • Smak til med salt og pepper.

Råkost

  • Vask og skrell gulrot, og riv på et råkostjern.

  • Press saften av sitron og bland med vann og sukker.

  • Hell dressingen over gulroten og vend den godt inn.

  • Vask og finhakk gressløk, og dryss over.

Server nystekte fiskepinner sammen med potetmos og råkost.

Tips: Du kan bruke andre fiskefileter enn torsk til å lage fiskepinner.