Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Hvitfisk Xian fra Kina

Når kineserne tilbereder fisk «xian» (鲜), er det fersk fisk og bevaring av fiskens opprinnelige smak som gjelder. Derfor har kokken kun lov til å bruke noen få krydder eller smakstilsetninger, men du verden som det dufter og smaker likevel. 

Hvitfisk Xian
Foto: Tom Haga

Framgangsmåte

  • Bruker du stekeovn skal den forvarmes til 180 grader.
  • Miks fiskestykkene med noen skiver av den ferske ingefæren og noen strimler purreløk og la det hvile mens du går i gang med marinaden. 
  • Mariner fisken lett med en blanding av salt, hvit pepper, buljongpulver og eventuelt vinen i rundt 10 minutter.
  • Legg fisken på et bakepapir kledd med aluminiumsfolie.
  • Bland deretter soyasaus og eddik inn i resten av marinaden.
  • Fordel marinadeblandingen, som nå inkluderer eddik og soyasaus, over fiskestykkene og pakk fisken godt inn i folien.
  • Nå er fisken klar for ovnen, grillen eller bålet (pass på at den ikke blir svidd).
  • Steker du på 180 grader tar det rundt 10 minutter, avhengig av fiskens størrelse.
  • Fisken skal flake seg lett når den er ferdig. Litt av marinaden skal fortsatt være igjen når fisken er spiseklar.

Topp den ferdige xian-fisken med en blanding av revet paprika og vårløk, og vipps så har du en smak av Kina!

 好胃口
Hǎo wèikǒu!