Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Hvitvinsdampet torsk med safransaus

Hvitvin, safran og sitron gir denne sausen en spennende smak. Server torsken i sausen med poteter, sukkererter eller andre gode grønnsaker. Dette er en oppskrift for de hyggelige stunder.

Hvitvinsdampet torsk med safransaus
Foto: Synøve Dreyer

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 70 °C.

  • Skjær torsken i porsjonsstykker, dryss med salt og la dem ligge i ca. 20 minutter.

  • Skyll av saltet i kaldt vann og tørk med tørkepapir.

  • Kok opp vann, hvitvin og saft fra sitron, og ha i torskestykkene.

  • La fisken trekke i ca. 7 minutter.

  • Ta stykkene opp, legg dem på et fat, dekk med aluminiumsfolie og hold varm i stekeovnen.

  • Ta vare på kokekraften.

Saus

  • Sil kokekraften, tilsett kremfløte og kok sausen inn til den tykner, 5-7 minutter.

  • Rør inn safran og smak til med salt.

Server torsken i sausen med poteter og sukkererter ved siden av.