Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Kokte torskeskiver med hjemmelaget karrisaus er en tradisjonsrett for hele familien. Velg det tilbehøret familien liker eller følg vårt forslag i oppskriften.   

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torsk, skiver torsk, skiver
  • 2 l l vann vann
  • 1 dl dl salt salt
  • 1 ts ts pepper, hel sort pepper, hel sort
  • 1 ss ss eddik eddik

Karrisaus

  • 1 ss ss margarin, flytende margarin, flytende
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 ts ts karri karri
  • 2 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 2 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet
  • gulrot gulrot
  • brokkoli brokkoli

Framgangsmåte

  • La fiskestykkene ligge i kaldt vann i minst 1 time før koking.

  • Kok opp vann tilsatt salt. Tilsett pepper og eddik, og kok opp vannet igjen.

  • Legg i fiskestykkene, la vannet koke opp, trekk kasserollen til side og la torsken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 7 minutter.

Karrisaus

  • Finhakk sjalottløk og surr i flytende margarin sammen med karri til løken er myk, men ikke brun.

  • Hell på fiskekraft og la det småkoke i et par minutter. 

  • Avkjøl sausen litt og pisk inn eggeplomme.

  • Varm sausen forsiktig opp mot kokepunktet under omrøring. Sausen skal tykne, men det er viktig at den ikke koker etter at eggeplommene er tilsatt, da vil den skille seg og bli klumpete.

  • Smak til med salt og pepper og hold sausen varm, gjerne i vannbad. 

Server torskeskivene med karrisaus, kokte poteter og grønnsaker.