Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Dette er en fyldig suppe basert på grønnsaker som moses. Denne suppebasisen kan lages på forhånd så det bare er å koke opp og tilsette laks, torsk og reker.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 150 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 150 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 100 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk purre purre
  • 2 stk stk poteter potet
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 1 ss ss rapsolje rapsolje
  • 5 dl dl grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • 1 ss ss hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 100 g g erter, fryst erter, fryst
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær torsk og laks i biter og dryss over litt salt og pepper.

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk.

  • Skjær purre i ringer, og skrell og skjær potet og gulrot i terninger.

  • Surr sjalottløk, hvitløk, purre, potet og gulrot i rapsolje til løken blir blank.

  • Tilsett grønnsaksbuljong og kok i 10 minutter.

  • Tilsett kremfløte og kok videre i 5 minutter.

  • Mos til en jevn suppe med en håndmoser eller stavmikser.

  • Smak til med salt, pepper og hvitvinseddik.

  • Legg fiskebitene og ertene i suppen, og kok opp.

  • La suppen trekke i noen minutter.

  • Ha rekene i suppe rett før servering.

Server suppen straks.