Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Appelsinjuice gjør denne ovnsbakte retten veldig spennende og frisk. Som tilbehør til denne oppskriften foreslår vi potetmos.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, lettsaltet torskefilet, lettsaltet
  • 0,5 stk stk broccoli broccoli
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 3 stk stk appelsin appelsin
  • pepper pepper

Saus

  • 60 g g smør smør
  • sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potetmos potetmos

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær fisken i serveringsstykker.

  • Del brokkoli i små buketter og skjær gulrot i tynne staver.

  • Press saften av appelsin, kok opp, og kok brokkoli og gulrot i juicen i et par minutter.

  • Ta grønnsakene opp av juicen og legg dem i en smurt ildfast form. Ta vare på juicen.

  • Legg fiskestykkene over grønnsakene, og dryss over litt skall av appelsin og pepper.

  • Stek formen i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 15 minutter.

Saus

  • Kok inn appelsinjuicen litt og rør inn smøret, litt om gangen, til sausen tykner. Sausen må ikke koke.

  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server formen med sausen og potetmos.