Framgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Sett makaronien til koking.
- I mens smelter du smør og tilsetter hvetemel. Rør til en jevn røre, og spe på med melk mens du rører til konsistensen har blitt kremete.
- Bland inn sennep, muskat, ost, salt og pepper.
- Kok opp en kjele med vann og litt salt.
- Sett til side, legg i fisken, og la den trekke i 10 min.
- Ta fisken ut av vannet, og la alt vannet tørke av.
- Stek baconbiter i en stekepanne med litt olje. Legg deretter bitene i en bolle.
- Stek finskåret fennikel og grønnkål lett i litt olje og hvitløk i ca 1-2 minutter.
- Bland makaronien med sausen, og vend inn torskebiter, grøntblandingen og bacon.
- Topp med griljermel/panko, og bak den stå i ovnen i ca. 20 minutter.
I mellomtiden lager du pesto.
- Bland alle ingrediensene i en bolle, og mos dem med stav mikseren.
- Salte og pepre.
Server Mac & Fish med godt brød og pesto.