Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

En enkel og varmende fiskegrateng, med litt nye ingredienser.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g torskefilet torskefilet
  • 400 g g makaroni makaroni
  • 1 ss ss dijonsennep dijonsennep
  • 2 ss ss hvetemel hvetemel
  • 2 dl dl melk melk
  • 4 ss ss smør smør
  • 1 fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 3 dl dl erter, fryst erter, fryst
  • 5 dl dl grønnkål grønnkål
  • 200 g g bacon i terninger bacon i terninger
  • basilikum, frisk basilikum, frisk
  • persille, frisk persille, frisk
  • olivenolje olivenolje
  • muskat muskat
  • salt salt
  • pepper pepper
  • 200 g g cheddar cheddar
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 3 ss ss griljermel griljermel

Basilikum- og persillepesto

  • 1 never neve basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 1 never neve persille, frisk persille, frisk
  • 0,5 sitronsaft sitronsaft
  • 0,5 sitronskall sitronskall
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • pepper pepper
  • salt salt

Framgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader
  • Sett makaronien til koking.
  • I mens smelter du smør og tilsetter hvetemel. Rør til en jevn røre, og spe på med melk mens du rører til konsistensen har blitt kremete.
  • Bland inn sennep, muskat, ost, salt og pepper.
  • Kok opp en kjele med vann og litt salt.
  • Sett til side, legg i fisken, og la den trekke i 10 min.
  • Ta fisken ut av vannet, og la alt vannet tørke av.
  • Stek baconbiter i en stekepanne med litt olje. Legg deretter bitene i en bolle.
  • Stek finskåret fennikel og grønnkål lett i litt olje og hvitløk i ca 1-2 minutter.
  • Bland makaronien med sausen, og vend inn torskebiter, grøntblandingen og bacon.
  • Topp med griljermel/panko, og bak den stå i ovnen i ca. 20 minutter.

 

I mellomtiden lager du pesto.

  • Bland alle ingrediensene i en bolle, og mos dem med stav mikseren.
  • Salte og pepre.

Server Mac & Fish med godt brød og pesto.