Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Mac and fish

En enkel og varmende fiskegrateng, med litt nye ingredienser.

Mac and fish
Foto: NSC

Framgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader
  • Sett makaronien til koking.
  • I mens smelter du smør og tilsetter hvetemel. Rør til en jevn røre, og spe på med melk mens du rører til konsistensen har blitt kremete.
  • Bland inn sennep, muskat, ost, salt og pepper.
  • Kok opp en kjele med vann og litt salt.
  • Sett til side, legg i fisken, og la den trekke i 10 min.
  • Ta fisken ut av vannet, og la alt vannet tørke av.
  • Stek baconbiter i en stekepanne med litt olje. Legg deretter bitene i en bolle.
  • Stek finskåret fennikel og grønnkål lett i litt olje og hvitløk i ca 1-2 minutter.
  • Bland makaronien med sausen, og vend inn torskebiter, grøntblandingen og bacon.
  • Topp med griljermel/panko, og bak den stå i ovnen i ca. 20 minutter.

 

I mellomtiden lager du pesto.

  • Bland alle ingrediensene i en bolle, og mos dem med stav mikseren.
  • Salte og pepre.

Server Mac & Fish med godt brød og pesto.