Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Marinert torsk med dampet gulrot og nøttesmør

En smakfull middag trenger ikke ta så lang tid å lage. Denne oppskriften passer godt når du vil imponere gjester. Kanskje passer den i en tre-retters middag?

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torskefileten i serveringsstykker. 

  • Lag saltlake ved å røre salt ut i kaldt vann, og la torskestykkene trekke i laken i 10 minutter.

  • Ta stykkene opp av laken, tørk godt med tørkepapir og legg i en smurt ildfast form.

  • Finhakk chili, hvitløk, ingefær og gressløk, og bland sammen med olivenolje.

  • Ha marinaden over fisken og la marinere i 10 minutter.

  • Stek fisken i stekeovnen til den er gjennomstekt, ca. 10 minutter.

Gulrøtter

  • Skrell gulrot og skjær i små staver på 3 x 1 cm. 

  • Ha dem i en kasserolle sammen med salt, sukker og smør, og hell på vann så det nesten dekker gulrøttene. 

  • Legg på lokk og damp i ca. 4 minutter til gulrotstavene er knapt møre.

Nøttesmør

  • Brun smør sakte til det er nøttebrunt og sil gjennom en finmasket sil. 

  • Bland inn soyasaus og smak til med saften av lime.

Server torsken med gulrøtter, nøttesmør og kokte poteter.