Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Sprøstekte torskebiter, også kalt nuggets, er en enkel og god rett. Server den med pommes frites og salat, det er en rask hverdagsmiddag.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet torskefilet
  • 2 stk stk egg egg
  • 2 ss ss sweet chilisaus sweet chilisaus
  • 4 dl dl cornflakes cornflakes
  • smør smør
  • olivenolje olivenolje

Dippsaus

  • 1 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1 ss ss eplecidereddik eplecidereddik
  • 1 dl dl rapsolje rapsolje
  • 3 ss ss sesamolje sesamolje
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 0,25 stk stk isbergsalat isbergsalat
  • pommes frites pommes frites

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i biter så du får ca. 4 biter per porsjon.

  • Pisk egg lett og bland inn sweet chilisaus.

  • Vend torskebitene i eggeblandingen og til slutt i cornflakes.

  • Stek nuggets i smør og olivenolje i 3–4 minutter på hver side.

Dippsaus

  • Rør sammen eggeplomme og eplecidereddik, og pisk inn rapsolje i en tynn stråle. 

  • Smak til med sesamolje, salt og pepper.

Tilbehør

  • Skrell gulrot og skjær i strimler.

  • Del isbergsalaten i hele blad, vask og legg dem på en tallerken.

Server torskenuggets med dippsaus, gulrotstrimler, isbergsalat og pommes frites.