Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

En herlig rett av ovnsbakt torskefilet i hjemmelaget frisk tomatsaus med litt hvitløk og chili. Server med ris, og du har et nydelig måltid for hele familien.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 ss ss salt salt

Tomatsaus

  • 1 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 0,25 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 ss ss olje olje
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • basilikum, frisk basilikum, frisk

Tilbehør

  • ris ris

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C. 

  • Skjær torskefileten i serveringsstykker og dryss med salt.

Tomatsaus

  • Grovhakk løk, skjær hvitløk i tynne skiver, paprika i biter og finhakk chili.

  • Surr løk og hvitløk i olje til løken er blank. 

  • Tilsett paprika, chili, hermetiske tomater og basilikum, og kok et par minutter. 

  • Smak til med salt og hell over i en ildfast form.

  • Legg fiskestykkene i sausen og press litt sitron over stykkene. 

  • Dekk formen med aluminiumsfolie og bak midt i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Server med ris ved siden av.