Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Ovnsbakt torsk med bacon og snittebønnestuing

Dette er oppskriften på et lite festmåltid med torsk. Med bacon, snittebønnestuing og poteter som tilbehør kan det ikke gå galt. 

Ovnsbakt torsk med bacon og snittebønnestuing
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i porsjonsstykker, dryss med salt og la dem ligge i ca. 10 minutter.

  • Skyll saltet av torsken og tørk den godt.

  • Legg fiskestykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir, og pensle lett med olje.

  • Bak midt i stekeovnen til fisken er gjennomkokt, ca. 6 minutter.

  • Stek bacon sprøtt i tørr stekepanne.

Snittebønnestuing

  • Rens og skjær snittebønnene i fine strimler, og kok dem knapt møre i vann.

  • Pisk sammen kremfløte og hvetemel, og bland jevningen i kokevannet med snittebønnene.

  • La stuingen koke videre i ca. 4 minutter.

  • Smak til med salt og pepper.

Server torsken med bacon, snittebønnestuing og poteter.