Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Ovnsbakt torsk med bacondadler og pesto

Torsk på menyen er en velkjent favoritt for mange. Torsken tåler utfordringer og nye smaker, prøv denne neste gang du skal ha gjester. Ovnsbaking gjør det enkelt å lage mat til mange.

Ovnsbakt torsk med bacondadler og pesto
Foto: Gudrun Hoffmann og Ulla Westbø (H2W)

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i jevnstore stykker og dryss dem med salt, og la de ligge i ca. 20 minutter.

  • Skyll saltet av og tørk stykkene med tørkepapir.

  • Legg dem i en ildfast form.

Pesto

  • Bland sammen alt unntatt oljen og kjør det til en jevn mos i foodprosessor eller med stavmikser.

  • Spe med olje til en glatt puré.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Smør pestoen over torsken og bak i stekeovnen i ca. 12 minutter eller til den er ferdig.

Bacondadler

  • Skjær baconskivene i to.

  • Rull bacon rundt dadlene, fest med tannpinner og stek rullene i smør til baconet er sprøtt.

Tomatsalat

  • Skjær tomat i skiver og finhakk rødløk. 

  • Ha over litt olje, salt og pepper.

Server den ovnsbakte torsken på varme tallerkener med bacondadler, tomatsalat, dampet asparges og kokte poteter.