Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Torsk på menyen er en velkjent favoritt for mange. Torsken tåler utfordringer og nye smaker, prøv denne neste gang du skal ha gjester. Ovnsbaking gjør det enkelt å lage mat til mange.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1200 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 3 ss ss salt salt

Pesto

  • 1,5 dl dl bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 1 dl dl pinjekjerner pinjekjerner
  • 3 ss ss parmesanost parmesanost
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1,5 dl dl rapsolje rapsolje
  • salt og pepper salt og pepper

Bacondadler

  • 6 skiver skive bacon bacon
  • 12 stk stk daddel daddel
  • 1 ss ss smør smør
  • tannpinner tannpinner

Tomatsalat

  • 6 stk stk tomat tomat
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • olivenolje, kaldpresset olivenolje, kaldpresset
  • havsalt havsalt
  • pepper, grovmalt pepper, grovmalt

Tilbehør

  • asparges asparges
  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i jevnstore stykker og dryss dem med salt, og la de ligge i ca. 20 minutter.

  • Skyll saltet av og tørk stykkene med tørkepapir.

  • Legg dem i en ildfast form.

Pesto

  • Bland sammen alt unntatt oljen og kjør det til en jevn mos i foodprosessor eller med stavmikser.

  • Spe med olje til en glatt puré.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Smør pestoen over torsken og bak i stekeovnen i ca. 12 minutter eller til den er ferdig.

Bacondadler

  • Skjær baconskivene i to.

  • Rull bacon rundt dadlene, fest med tannpinner og stek rullene i smør til baconet er sprøtt.

Tomatsalat

  • Skjær tomat i skiver og finhakk rødløk. 

  • Ha over litt olje, salt og pepper.

Server den ovnsbakte torsken på varme tallerkener med bacondadler, tomatsalat, dampet asparges og kokte poteter.