Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften finner du mye spennende. Torsk bakt med parmaskinke, ris laget av blomkål, og stekte grønnsaker. Sunt og godt. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 4 skiver skive parmaskinke parmaskinke
  • salt salt

Blomkålris

  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 stk stk blomkål blomkål
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1 ss ss rapsolje rapsolje
  • 4 ss ss parmesan, revet parmesan, revet

Tilbehør

  • 16 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 1 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 1 ss ss rapsolje rapsolje

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsk i porsjonsstykker og dryss salt over.

  • Surr parmaskinke rundt torskestykkene og legg dem i en ildfast form.

  • Bak torsken i stekeovnen i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene.

Blomkålris

  • Press saften fra sitron, rens blomkål for blader og finhakk persille.

  • Riv blomkål med et grovt rivjern, og bland det sammen med sitronsaft.

  • Ha rapsolje i en stekepanne og stek blomkålrisen gyllen på middels varme, i ca. 4 minutter.

  • Vend inn persille og revet parmesan.

Tilbehør

  • Del cherrytomat i to og skjær paprika i strimler.

  • Fres det raskt i rapsolje. 

Server torsken med blomkålris og grønnsakene.