Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Torskefileten smaker ekstra godt smurt med pesto og bakt i stekeovnen sammen med hvitløk, paprika og brokkoli. En frisk og fargerik rett som vil falle i smak hos hele familien. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 4 ts ts pesto pesto
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 0,5 stk stk brokkoli brokkoli
  • 0,5 terning terning grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • salt og pepper salt og pepper
  • 3 dl dl vann vann

Tilbehør

  • ris ris
  • aluminiumsfolie aluminiumsfolie

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær torskefilet i serveringsstykker og dryss over litt salt og pepper.

  • Vask, rens og skjær løk og hvitløk i tynne skiver.

  • Vask og rens brokkoli og paprika.

  • Skjær brokkoli i små buketter og paprika i biter.

  • Løs opp buljongterning i vannet.

  • Legg grønnsakene over i en smurt ildfast form.

  • Drypp olivenolje over grønnsakene og hell i buljongen. Dryss over litt salt og pepper.

  • Legg torskestykkene over grønnsakene.

  • Press sitronsaft over torskestykkene og smør på pesto.

  • Dekk formen med aluminiumsfolie.

  • Stek retten midt i stekeovnen i ca. 20 minutter eller til fisken er ferdig.

Server ovnsbakt torsk med ris ved siden av.