Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Ovnsbakt torsk med skinke

Lyst på et deilig måltid som passer til både hverdags og fest? Prøv torsk med spekeskinke.

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær torsk i serveringsstykker og dryss salt og pepper over.

  • Legg en teskje smør på hvert torskestykke.

  • Rull en skive skinke rundt hvert torskestykke og legg dem i en smurt ildfast form.

  • Legg tomatene i formen og stek i ca. 10 minutter.

Rotmos:

  • Rens, skrell og del alle rotgrønnsakene i jevne biter. Her kan du bruke en blanding av ulike rotgrønnsaker som kålrot, gulrøtter, sellerirot, pastinakk og jordskokk.

  • Kok grønnsakene helt møre med en god klype salt i vannet.

  • Hell av kokevannet og mos rotgrønnsakene med fløte og smør. Smak til med salt og pepper.

Dampede asparges

  • Knekk av den trevlete delen nederst på aspargesen.

  • Kok opp vann (bruk 1.5 ss salt pr. liter vann).

  • Legg aspargesen i det kokende vannet, og la de koke i 2-4 minutter. Koketiden er avhengig av tykkelsen på aspargesen. 

  • Når den er ferdig kokt, avkjøl aspargesen i iskaldt vann.