Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Ovnsbakt torsk med tomat og basilikum

Tomat og basilikum er gode smaker som passer godt til torsk. Denne oppskriften har få ingredienser så den er lett å lage. Den kan fort bli en hverdagsfavoritt.

Ovnsbakt torsk med tomat og basilikum
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C.

  • Skjær torskefileten i biter.

  • Skrell og kok potet møre i usaltet vann, og skjær i skiver.

Saus

  • Skjær sjalottløk og hvitløk i skiver, og surr i olivenolje til løken er myk.

  • Rør inn tomatpuré og la den surre godt. 

  • Tilsett hermetiske tomater og oliven, og la sausen koke i 5 minutter.

  • Smak til med kajennepepper, salt og pepper, og vend inn basilikumblader.

  • Legg torsk, potet og saus lagvis i en smurt ildfast form, og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Server med brød ved siden av.