Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Torsk med gode, norske grønnsaker i form er enkelt og godt. Prøv denne oppskriften med ris som tilbehør, til variasjon fra den kokte poteten.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 2 stilk stilk selleri selleri
  • 0,5 stk stk purre purre
  • 1 ss ss margarin, flytende margarin, flytende
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 1 ts ts timian, tørket timian, tørket

Saus

  • 2 ss ss margarin, flytende margarin, flytende
  • 3 ss ss hvetemel hvetemel
  • 2 dl dl vann vann
  • 2 dl dl matfløte matfløte
  • 0,5 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 1 ts ts salt salt
  • 100 g g ost, revet ost, revet

Tilbehør

  • ris ris

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i serveringsstykker.

  • Vask, rens og skjær gulrot, selleri og purre i terninger.

  • Kok opp vann, ha i gulrot og kok i 4 minutter.

  • Ha i stangselleri og purre, og kok alt i 1 minutt.

  • Hell av vannet og legg grønnsakene over i en ildfast form smurt med flytende margarin.

  • Legg fiskestykkene over grønnsakene og dryss over salt, pepper og timian.

Saus

  • Varm opp flytende margarin i en kasserolle.

  • Rør inn hvetemel og spe med vann og matfløte, litt om gangen. Kok opp mellom hver gang du sper.

  • Knus buljongterning og ha den i sausen.

  • Bland godt og la sausen småkoke i 2-3 minutter.

  • Smak til med salt.

  • Hell sausen over fisken og strø osten på toppen.

  • Stek formen i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Server ovnsbakt torsk med ris ved siden av.