Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Paella er en spansk rett passer godt til både hverdag og fest. Til hverdag kan den lages med reker, torsk og blåskjell mens til fest kan man ha i enda flere delikatesser fra havet.  

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 100 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 50 g g blåskjell blåskjell
  • 300 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 0,5 dl dl olje olje
  • 2,5 dl dl ris ris
  • 0,25 ts ts safran safran
  • 6 dl dl kyllingbuljong kyllingbuljong
  • 200 g g erter, fryst erter, fryst
  • salt og pepper salt og pepper
  • kajennepepper kajennepepper
  • oregano, frisk oregano, frisk
  • lime lime

Framgangsmåte

  • Skjær torsk i terninger.

  • Finhakk løk og hvitløk, og skjær paprika i terninger.

  • Surr løk og hvitløk i olje i ca. 6 minutter.

  • Tilsett paprika, ris og safran.

  • Hell i kyllingbuljong og la det småkoke i 25-30 minutter.

  • Tilsett torskebitene og ertene, og la surre til torsken er ferdig, ca. 3 minutter.

  • Ha i blåskjell og reker noen minutter før servering.

  • Smak til med salt, pepper og kajennepepper.

Server med oregano drysset over, og med limebåter ved siden av.