Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

En deilig, dampende gryte med torsk og råvarer inspirert av det portugisiske kjøkkenet, men denne oppskriften er raskere enn den tradisjonelle bacalaoen med klippfisk. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 150 g g bacon bacon
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 1 dl dl vann vann
  • 400 g g hermetiske tomater med basilikum hermetiske tomater med basilikum
  • 2 ts ts salt salt
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • pepper pepper

Tilbehør

  • ris ris
  • brød brød
  • oliven, sort oliven, sort

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringsstykker.

  • Skjær bacon i ca. 2 cm store biter, løk i ringer og finhakk hvitløk.

  • Stek bacon i en tørr gryte til det blir gyllenbrunt.

  • Ha i løk og hvitløk, og la surre i baconfettet til løken er blank.

  • Rør fiskebuljong ut i vann.

  • Tilsett hermetiske tomater og fiskebuljong, kok opp og smak til med pepper.

  • Legg torskestykkene i gryten. Strø over salt og press litt sitron over fisken.

  • Legg på lokk og la det trekke i ca. 10 minutter, eller til torsken er kokt. Dersom fisken er veldig kald kan det ta lengre tid.

Server gryten med ris, brød og oliven.