Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Prinsefisk er torsk som er trukket ferdig i lettsaltet vann, og deretter lagt på varmt fat med hvit saus over. Navnet har sin opprinnelse fra når et svenskt prinsebesøk skulle oppvartes i Bergen for over 100 år siden.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torsk, ryggfilet torsk, ryggfilet
  • 200 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 5 dl dl vann vann
  • 1 ts ts salt salt
  • 200 g g asparges, hermetiske asparges, hermetiske

Saus

  • 2 ss ss smør smør
  • 3 ss ss hvetemel hvetemel
  • 3 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 2 dl dl matfløte matfløte
  • 2 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 0,5 stk stk sitroner sitron

Tilbehør

  • 8 stk stk tertesnipp tertesnipp
  • poteter potet
  • gulrot gulrot
  • erter, frisk erter, frisk

Framgangsmåte

  • Skjær fiskefileten i porsjonsstykker. 

  • Kok opp vann med salt og la fiskestykkene trekke til de er gjennomkokte, ca. 7 minutter.

  • Ta dem opp og hold dem varme. 

  • Varm de hermetiske aspargesene.

Saus

  • Smelt smør, rør inn mel og spe med fiskekraft og matfløte.

  • La sausen koke under omrøring i 5 minutter.

  • Rør sammen eggeplomme og pisk inn i sausen.

  • Pass på at sausen ikke koker etter at eggeplomme er hatt i.

  • Smak sausen til med saft fra sitron, salt og hvit pepper.

Server fisken på varme tallerkener, hell sausen over, og server med reker, tertesnipp, potet, gulrot og erter ved siden av.