Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Ramen med torsk og reker

Ramen med torsk og reker er en fryd for smaksløkene. Suppe med sjømat, nudler og grønnsaker - kan det bli bedre?

Ramen med torsk og reker
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Framgangsmåte

  • Stek torsk i rapsolje på middels varme, i ca. 3 minutter på hver side. Ha i smør mot slutten av steketiden.

  • Kok nudler etter anvisning på pakken.

  • Skjær gulrot i tynne strimler, chioggiabeter i tynne skiver, riv grønnkålblader i mindre biter, og finhakk vårløk.

  • Kok gulrotstrimler og chioggiabeter i 2 minutter.

  • Tilsett grønnkål og la det koke i 1 minutt til. Hell av vannet og sett grønnsakene til side.

Suppe

  • Bland ut hon dashi i vann og kok opp.

  • Tilsett soyasaus og mirin, og rør godt.

Ha nudler, kokte grønnsaker, torsk og reker i suppeskåler og hell kokende suppe over. Topp med vårløk og biter av noritang.

Tips: Hon dashi er ferdigbuljong som fås kjøpt på internasjonale og særlig asiatiske matbutikker. Hon dashi kan eventuelt erstattes med hønsebuljong.