Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ramen med torsk og reker er en fryd for smaksløkene. Suppe med sjømat, nudler og grønnsaker - kan det bli bedre?

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 200 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 200 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 1 ss ss rapsolje rapsolje
  • 1 ss ss smør smør
  • 4 pors pors nudler nudler
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk chioggiabeter chioggiabete
  • 200 g g grønnkål grønnkål
  • 4 stk stk vårløk vårløk

Suppe

  • 1,2 dl dl hon dashi hon dashi
  • 1 dl dl soyasaus soyasaus
  • 1 dl dl mirin mirin

Tilbehør

  • 2 stk stk noritang noritang

Framgangsmåte

  • Stek torsk i rapsolje på middels varme, i ca. 3 minutter på hver side. Ha i smør mot slutten av steketiden.

  • Kok nudler etter anvisning på pakken.

  • Skjær gulrot i tynne strimler, chioggiabeter i tynne skiver, riv grønnkålblader i mindre biter, og finhakk vårløk.

  • Kok gulrotstrimler og chioggiabeter i 2 minutter.

  • Tilsett grønnkål og la det koke i 1 minutt til. Hell av vannet og sett grønnsakene til side.

Suppe

  • Bland ut hon dashi i vann og kok opp.

  • Tilsett soyasaus og mirin, og rør godt.

Ha nudler, kokte grønnsaker, torsk og reker i suppeskåler og hell kokende suppe over. Topp med vårløk og biter av noritang.

Tips: Hon dashi er ferdigbuljong som fås kjøpt på internasjonale og særlig asiatiske matbutikker. Hon dashi kan eventuelt erstattes med hønsebuljong.