Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Stekt torsk er godt og enkelt, og da er det tilbehøret som gjør retten. Ovnsbakt rosenkål i en lun bønnesalat gjør denne oppskriften næringsrik og smakfull.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torskefilet, med skinn torskefilet, med skinn
  • 2 ss ss salt, grovt salt, grovt
  • 2 ss ss smør smør

Bønnesalat

  • 100 g g rosenkål rosenkål
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 100 g g kidneybønner, hermetiske kidneybønner, hermetiske
  • 100 g g hvite bønner, hermetiske hvite bønner, hermetiske
  • 100 g g kikerter, hermetiske kikerter, hermetiske
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 1 dl dl bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Skjær torskefileten i serveringsstykker, dryss med grovt salt og la dem ligge i ca. 20 minutter. 

  • Skyll av saltet og tørk fisken med litt tørkepapir.

  • Stek fisken i smør med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca. 5 minutter. Snu fisken og stek den videre til den flaker lett, ca. 3 minutter.

Bønnesalat

  • Del hver rosenkål i fire, vend dem i litt olivenolje og fordel utover et stekebrett med bakepapir.

  • Stek dem under grill i stekeovnen til de begynner å få farge, ca. 5 minutter. 

  • Skjær rødløk i tynne båter og vårløk i skiver.

  • Skyll bønnene godt og bland med de andre grønnsakene. 

  • Skru av stekeovnen og la grønnsakene stå nederst i den lunkne ovnen slik at de blir litt varme. 

  • Vend inn olivenolje, sitronsaft og bladpersille rett før servering. 

  • Smak til med salt og pepper.

Server stekt torsk med bønnesalat.