Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Potetaïoli og tomatsalsa er et spennende og godt tilbehør til stekt torsk. Stek torsken med skinnet på, da holder den seg saftig. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet torskefilet
  • salt salt
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss smør smør

Aïoli

  • 400 g g mandelpotet mandelpotet
  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 dl dl melk melk
  • salt salt

Tomatsalsa

  • 0,5 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 100 g g canned tomatoes canned tomatoes
  • 3 stk stk tomat tomat
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • salt salt
  • pepper, grovmalt pepper, grovmalt
  • ruccolasalat ruccolasalat

Tilbehør

  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1,5 ss ss smør smør

Framgangsmåte

  • Skrap skinnet på torsken fritt for skjell, dryss fileten med salt og la den ligge i 10 minutter.

  • Skjær fisken i serveringsstykker og stek den med skinnsiden ned i olivenolje på middels varme i ca. 7 minutter.

  • Knus hvitløk med skallet på og ha i stekepannen sammen med smør de siste minuttene av steketiden.

  • Øs smøret over fisken, snu den og stek 1 minutt før du tar den ut av stekepannen.

  • Dryss over litt pepper.

Aïoli

  • Skrell potet, skjær i biter og kok dem møre sammen med finhakket hvitløk. 

  • Sil av kokevannet og mos potet og hvitløk godt sammen. 

  • Tilsett olivenolje, smør og melk, og rør godt sammen.

  • Smak til med salt.

Tomatsalsa

  • Del tomat i to, ta ut kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.

  • Finhakk løk og hvitløk, og skjær vårløk i tynne skiver.

  • Surr løk og hvitløk i olivenolje til løken er myk. 

  • Tilsett de hermetiske tomatene, ha i litt pepper og kok til det tykner. 

  • Ha i friske tomater og vårløk, og la det surre sammen i 1-2 minutter. 

  • Smak til med salt.

Server torsken med potetaïoli, tomatsalsa og litt ruccolasalat.