Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Disse fiskekakene er så spennende at du vil lage dem til både middag, tapas og turmat. Du kan gi fiskekakene din egen vri ved å bytte ut noen av urtene og grønnsakene.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 300 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 0,5 ts ts chili, rød chili, rød
  • 0,5 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 dl dl koriander, frisk koriander, frisk
  • 0,5 dl dl vårløk vårløk
  • 0,5 stk stk lime lime
  • 1 ts ts sesamolje sesamolje
  • 2 ss ss corn starch corn starch
  • 0,5 ss ss sukker, brunt sukker, brunt

Dippsaus

  • 2 stk stk lime lime
  • 0,5 ts ts chili, rød chili, rød
  • 1 ss ss vårløk vårløk
  • 1 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 2 ss ss sweet chilisaus sweet chilisaus
  • 1 dl dl soyasaus soyasaus
  • 1 ts ts fiskesaus fiskesaus
  • sukker sukker

Tilbehør

  • salat salat
  • ris ris
  • olje olje
  • lime lime

Framgangsmåte

  • Skyll og tørk torske- og laksefiletene godt.

  • Hakk filetene fint for hånd og ha det over i en bolle.

  • Rens chili og fjern frøene. 

  • Rør sammen finhakket chili, ingefær, hvitløk, koriander og vårløk.

  • Tilsett revet skall av lime, sesamolje, maisenna og brunt sukker. 

  • Bland dette godt sammen med den hakkede fisken. 

  • Skyll hendene i kaldt vann før kakene lages.

  • Lag kaker som er ca. 5 cm i diameter og ca. 1,5 cm tykke. 

  • La kakene hvile i kjøleskapet i ca. 10 minutter før de stekes. Dette er for å hindre at kakene smuldrer opp under steking. 

  • Varm olje i en stekepanne og stek kakene forsiktig til de er gjennomstekt og gylne.

Dippsaus

  • Press saften av lime og tilsett litt skall av lime. 

  • Finhakk chili, vårløk og frisk koriander og bland dette godt sammen.

  • Tilsett sweet chilisaus, soyasaus og fish sauce.

  • Smak til med litt sukker og fish sauce. 

Server fiskekakene med saus, ris, salat og lime.

Tips: Fiskekakene kan lages inntil 24 timer i forveien. Dekk tallerkenen godt til og oppbevar i kjøleskapet til de skal stekes.