Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Torsk med fyldig tomatsaus kan på noen måter sammenlignes med smaken av bacalao. Potetmosen gjør den likevel litt annerledes. En rett for deg som liker smaken av torsk.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torsk, ryggfilet torsk, ryggfilet
  • 1 ss ss salt salt

Tomatsaus

  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 4 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 0,5 ts ts chilipulver chilipulver
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • 12 stk stk sølvløk, syltet sølvløk, syltet
  • 20 stk stk oliven, sort oliven, sort
  • 2 stk stk hermetisk paprika hermetisk paprika
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • salt salt

potetmos

  • 500 g g mandelpotet mandelpotet
  • 1 dl dl melk melk
  • 2 ss ss aïoli aïoli
  • salt salt

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 120 °C.

  • Skjær torskefileten i serveringsstykker og dryss med salt. 

  • Legg dem på stekebrett og hell på vann. Bruker du torsk med skinn legger du den med skinnsiden opp på stekebrettet. 

  • Dekk med aluminiumsfolie og bak torsken midt i stekeovnen i ca. 20 minutter eller til den har skiftet farge helt gjennom.

  • Ta skinnet av før servering.

Tomatsaus

  • Skjær hvitløk i tynne skiver og sil laken av tomatene.

  • Kok opp fiskekraften, hvitløk, tomat, chilipulver og olivenolje, og la det småsurre i 10 minutter. 

  • Sil sausen, tilsett sølvløk og la dem bli varme. 

  • Rør inn oliven, paprikastrimler og hakket persille, og smak til med salt.

Potetmos

  • Skrell potet, kok møre i usaltet vann, hell vannet av og mos potetene. 

  • Rør inn melken til en fyldig mos.

  • Rør inn aïoli like før servering og smak til med salt.

Server torsken med tomatsaus og potetmos.