Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

En suppe som varmer og metter. Den er jevnet med poteter og er derfor uten hvetemel, men likevel tykk og fyldig.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss vann vann
  • 1 ss ss smør smør
  • 100 g g spinat spinat

Suppe

  • 300 g g mandelpotet mandelpotet
  • 1 stk stk løk løk
  • 100 g g purre purre
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 50 g g smør smør
  • 7,5 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 1 dl dl melk melk
  • 1 dl dl seterrømme seterrømme
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 8 ss ss hollandaise hollandaise

Framgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker.

  • Kok opp vann og smør i en kasserolle og ha i spinaten.

  • Spinaten er klar når den faller sammen.

Suppe

  • Skjær grønnsakene i biter.

  • Surr potet, løk, purre og hvitløk i smør i 30 sekunder, hell så over fiskekraft og melk.

  • Kok til alt er mørt og potetene begynner å gå i oppløsning.

  • Mos suppen med en stavmikser eller håndmoser.

  • Tilsett seterrømme, kok opp og smak til med salt og pepper.

  • Legg fiskestykkene i suppen og la trekke til fisken er gjennomkokt.

  • Ha spinat i en dyptallerken og ha suppe og fisken over. 

Server med hollandaise over. Pynt gjerne med friske urter om du har det.