Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Torsk bakt i ovnen er noe av det enkleste du kan lage. Her kan du bruke det du har av grønnsaker i kjøleskapet hvis du ikke har det som står i oppskriften. Og sausen, den velger du etter ønske.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk purre purre
  • 2 stilk stilk selleri selleri
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 5 dl dl vann vann
  • 12 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 1 poser pose fiskesaus fiskesaus
  • 100 g g ost, revet ost, revet
  • salt og pepper salt og pepper
  • timian, frisk timian, frisk

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i serveringsstykker.

  • Skjær purre og stangselleri i biter, og gulrot i terninger.

  • Kok opp vann og kok grønnsakene i 2 minutter.

  • Hell av vannet, og legg grønnsakene og cherrytomatene over i en smurt ildfast form.

  • Legg torskestykkene over grønnsakene og dryss over litt salt, pepper og timian.

  • Lag fiskesausen etter anvisning på pakken og hell den over fisken.

  • Strø over ost, og stek retten i stekeovn i ca. 15 minutter.

Server med kokt potet.

Tips: Du kan også bruke ferdig grønnsaksblanding. Bruker du fryst blanding bør den være halvtint før du har den i formen.