Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Prøv denne oppskriften med torsk i tomatform med potet, hvitløk, chili. Det eneste som tar tid er tiden den trenger i stekeovnen. Serveres med grovt brød.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 6 stk stk poteter potet
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts salt salt
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 2 stk stk tomat tomat

Tilbehør

  • brød, grovt brød, grovt

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær torsken i serveringsstykker.

  • Skrell potet og skjær i tynne skiver med ostehøvel eller potetskreller.

  • Skjær løk i tynne skiver, og finhakk hvitløk.

  • Rens chili for frø og skillevegger, og finhakk den.

  • Hell olivenolje i en ildfast form, og legg i et lag poteter og løk. Dryss på litt salt. 

  • Legg fiskestykker over og et nytt lag med poteter og løk. Fortsett til alt er brukt.

  • Hell på de hermetiske tomatene og legg tomatskiver på toppen.

  • Bakes i stekeovnen i ca. 40 minutter.

Server tomatformen med grovt brød ved siden av.