Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften er perfekt for deg som vil imponere med midtøstens beste smaker. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, med skinn torskefilet, med skinn
  • 0,5 ts ts gurkemeie gurkemeie
  • 1 ts ts chilipulver chilipulver
  • 1 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • 1 ts ts olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss rapsolje rapsolje
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 3 stk stk chili, grønn chili, grønn
  • 1 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 2 ss ss klaret smør klaret smør
  • 5 stk stk kardemommekapsel, grønn kardemommekapsel, grønn
  • 1 ts ts pepper pepper
  • 5 stk stk nellikspiker nellikspiker
  • 3 stk stk laurbærblad laurbærblad
  • 1 stk stk kanelstang kanelstang
  • 200 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 5 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts gurkemeie gurkemeie
  • 2,5 dl dl ris, langkornet ris, langkornet

Framgangsmåte

  • Lag en marinade av gurkemeie, chilipulver, sitronsaft og olivenolje.

  • La tosken marinere i blandingen i kjøleskapet, i ca. 1 time, og skjær den i serveringsstykker.

  • Stek torsken i en stekepanne med rapsolje i, med skinnsiden ned til den har fått en gyllen farge. Snu den og stek videre til den er nesten gjennomstekt.

  • Skyll ris ved hjelp av en sil og ha den i en bolle med kaldt vann i 30 minutter. Sil av vannet og sett til side.

  • Skjær løk i biter, finhakk hvitløk og chili, riv ingefær, og del tørket lime i to.

  • Stek løk i klaret smør til den er myk, og tilsett kardemommekapsel, pepper, nellikspiker, laurbærblad og kanelstang.

  • Ha i hvitløk, chili og ingefær, og la det frese til den skarpe lukten er borte.

  • Tilsett tørket lime, hermetiske tomater, fiskekraft, salt, arabisk masala og gurkemeie, og gi det et oppkok.

  • Ha i ris og la det koke under et lokk til risen er ferdigkokt og væsken er trukket inn, 20-25 minutter. 

Server torsken med risblandingen. 

Tips: Noen av ingrediensene finns ikke i vanlig dagligvarebutikk, men fås kjøpt i de fleste internasjonale eller asiatiske matbutikker.