Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Torsk med ciderkokt byggris og lun appelsinsaus

Lag en frisk torskerett med eple og appelsin til middag neste gang du vil prøve noe nytt. I denne oppskriften er torsken panert med appelsinskall, timian og hvetemel.

Torsk med ciderkokt byggris og lun appelsinsaus
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i porsjonsstykker.

  • Riv skall av appelsin og bland sammen med hakket timian, salt og hvetemel.

  • Vend fisken i melblandingen og stek i olje på middels varme i 3-4 minutter på hver side.

Byggris

  • Kok byggrisen i eplecider i ca. 15 minutter, til den er mør.

  • Skjær eple i små terninger.

  • Smak til med salt og pepper, og rør inn epleterninger rett før servering så de blir varme, men ikke myke.

  • Rør inn ruccolasalat ved servering.

Saus

  • Ha appelsinjuice, olivenolje, vaniljesukker, salt og kajennepepper i en kasserolle, og varm forsiktig opp. Sausen må ikke koke.

  • Rør inn hakket persille rett før servering. 

Server torsken med byggris og appelsinsaus.