Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Torsk med sursøt saus

Torsk med sursøt saus og ris er en smakfull rett. I denne oppskriften kan du velge om du vil lage sausen selv eller kjøpe den ferdig i butikken.

Torsk med sursøt saus
Foto: Synøve Dreyer

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringsstykker og smør sennep på toppen.

  • Bland hvetemel med salt og pepper.

  • Vend fiskestykkene i melblandingen og stek dem i smør i ca. 3 minutter på hver side.

Sursøt saus

  • Finhakk løk, skjær paprika i skiver og gulrot i strimler, og stek i olivenolje i 3 minutter.

  • Rør inn tomatpuré og ketchup.

  • Tilsett ananasbiter, ananasjuice, eddik, sukker, soyasaus og grønnsaksbuljong, og kok opp.

  • Jevn sausen med maisennajevner.

  • Kok under forsiktig omrøring til sausen er blank.

  • Rør inn finhakket persille før servering.

Server stekt torsk med sursøt saus og ris ved siden av. Pynt gjerne med litt persille.