Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Stekt torsk med stekt tomat og paprika er en spennende og annerledes kombinasjon. Dette er en smakfull og enkel oppskrift med få ingredienser.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts kajennepepper kajennepepper
  • 3 stk stk tomat tomat
  • 2 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 1 ss ss olje olje
  • 1 ss ss smør smør
  • 1,5 dl dl vann vann
  • 1 stk stk sitroner sitron

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringsstykker.

  • Bland mel, salt og kajennepepper, og vend fiskestykkene i melblandingen.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

  • Skjær paprika i terninger.

  • Stek fiskestykkene gylne og gjennomstekt i en blanding av olje og smør, ca. 3 minutter.

  • Legg stykkene til side på et fat og hold dem varm.

  • Stek tomat og paprika 1-2 minutter i fettet fra fisken.

  • Bland saften av sitron med vann, hell over grønnsakene og la det surre i 5 minutter.

Server torsken med grønnsakene og kokt potet ved siden av. Pynt gjerne med friske urter om du har.