Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Torsk med tomat og paprika

Stekt torsk med stekt tomat og paprika er en spennende og annerledes kombinasjon. Dette er en smakfull og enkel oppskrift med få ingredienser.

Torsk med tomat og paprika
Foto: Synøve Dreyer

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringsstykker.

  • Bland mel, salt og kajennepepper, og vend fiskestykkene i melblandingen.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

  • Skjær paprika i terninger.

  • Stek fiskestykkene gylne og gjennomstekt i en blanding av olje og smør, ca. 3 minutter.

  • Legg stykkene til side på et fat og hold dem varm.

  • Stek tomat og paprika 1-2 minutter i fettet fra fisken.

  • Bland saften av sitron med vann, hell over grønnsakene og la det surre i 5 minutter.

Server torsken med grønnsakene og kokt potet ved siden av. Pynt gjerne med friske urter om du har.