Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Torsk Saluna er en tradisjonell, arabisk curry. Eksotiske smaker som gurkemeie, spisskummen, lime, hvitløk og chili setter en spiss på oppskriften.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, med skinn torskefilet, med skinn
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 1 ss ss arabic masala arabic masala
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 stk stk rødløk rødløk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 5 stk stk chili, grønn chili, grønn
  • 1 stk stk lime lime
  • 2 stk stk lime, tørket lime, tørket
  • 2 ss ss klaret smør klaret smør
  • 0,5 ts ts gurkemeie gurkemeie
  • 0,5 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • 200 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 2 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 5 dl dl vann vann
  • rapsolje rapsolje
  • koriander, frisk koriander, frisk

Tilbehør

  • ris ris

Framgangsmåte

  • Pensle torsken med en marinade av salt, arabic masala, pepper og olivenolje, og la den ligge i 30 min.

  • Skjær fisken i serveringsstykker.

  • Stek torsken i en stekepanne med rapsolje i, med skinnsiden ned til den har fått en gyllen farge. Sett til side.

  • Skjær rødløk i strimler, finhakk hvitløk og chili, press saften av lime, og del tørket lime i to.

  • Stek rødløk mykt i en vid kasserolle med klaret smør og rapsolje.

  • Tilsett hvitløk, chili og krydder, og rør godt om.

  • Ha i tørket lime, hermetiske tomater og tomatpuré, og la det småkoke i 15-20 minutter.

  • Tilsett vann og limesaft, og gi det et oppkok.

  • Ha torsken i sausen, tilsett koriander og la det trekke under lokk i 10 min.

Server med ris og dryss litt frisk koriander over.

Tips: Noen av ingrediensene finns ikke i vanlig dagligvarebutikk, men fås kjøpt i de fleste internasjonale eller asiatiske matbutikker.