Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Denne tacoen er enkel å lage hvis du bruker tacolefser fra butikken (14 cm i diameter) eller du kan lage lefsene selv. Bruker du ferdige lefser - varm dem som beskrevet på pakken. Oppskriften er til ca fire lefser.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 200 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 ss ss tacokrydder tacokrydder
  • salt salt
  • olje olje
  • 1 ss ss smør smør

Chilimajones

  • 1 dl dl majones majones
  • sriracha chilisaus sriracha chilisaus
  • salt salt

Grønnkål

  • grønnkål grønnkål
  • vårløk vårløk
  • 1 ts ts limesaft limesaft
  • 1 terning terning olivenolje olivenolje

Tortillalefser

  • 6,5 dl dl Masecamel Masecamel
  • 2,5 dl dl vann vann
  • 2 ss ss smør smør
  • 0,75 ts ts salt salt

Framgangsmåte

Fisken kan tilberedes på to måter.

Steke i panne

  • Skjær fisken i fingertykke biter
  • Dryss på tacokrydder og salt
  • Bruk en god olje, solsikke- eller rapsolje i pannen
  • Tilsett smør for bedre smak
  • Stek fisken i 2 minutter i varm panne
  • Snu fiskestykkene, trekk pannen av platen og la hvile i 2 minutter
  • Servér

Bake fisken i ovn

  • Varm ovnen til 180 grader (over og undervarme)
  • Ha litt olje i bunnen av en ildfast form
  • Legg hele fileten i formen
  • Dryss over med salt og tacokrydder
  • Bak i 15 minutter midt i ovnen
  • Ta ut fisken, bruk en gaffel til å få fisken til å falle litt fra hverandre
  • Servér

Chillimajones

  • Du kan lage majones selv eller bruke ferdig
  • Bland majones og chillisaus i en blender
  • Smak til med salt

Finstrimlet grønnkål

  • Ferdig strimlet grønnkål (som du får kjøpt) og finstrimlet vårløk vendes med lime og olivenolje rett før servering

Tortillalefser

  • Ta ut smøret fra kjøleskapet slik at det er romtemperert når du skal lage lefsene
  • Bland alle ingrediensene til en smidig deig
  • Del deigen i 12 like deler
  • Dekk til og la hvile i ca 15 minutter
  • Bak bollene ut til de er ca 12 cm i diameter, jo tynnere jo bedre. Når du ser hånden din gjennom tortillaen er de perfekte.
  • Stek tortillalefsene i en tørr teflonpanne på middels varme. Trykk tortillaene ned under stekingen for å unngå bobler (ikke med fingrene). Tortillaene skal være gyldne.
  • De er litt stive når de er nystekte, men de blir bløtere etter en stund.

Anretning

  • Bruk brunpapir/bakepapir under lefsa
  • Smør et lag med majones på lefsa
  • Anrett grønn salat luftig på lefsa
  • Legg på torsk
  • La de som skal spise lukke sine lefser, de ser bedre ut når de er åpne.