Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Torskesuppe med fennikel og reker

Prøv å lage fiskesuppe med en spiss neste gang. I denne oppskriften er det blant annet chilipasta og marinert fennikel, og det hele toppes med reker.

Torsk
Foto: Fabian Bjørnstjerna

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i terninger og fennikel i tynne strimler.

  • Bland olivenolje, saften av sitron og salt, og ha i en tredel av fennikelen.

  • Finhakk sjalottløk og surr i litt olivenolje sammen med resten av fennikelen, til løken er myk.

  • Tilsett hvitvin, grønnsakbuljong, sambal oelek og oregano, og kok til fennikelen er myk, ca. 10 minutter.

  • Tilsett kremfløte og smak til med salt og pepper.

  • Pisk opp suppen, gjerne med en stavmikser.

  • Legg torsketerningene i suppen og kok opp.

  • La suppen stå i 5 minutter.

  • Tilsett reker og marinert fennikel rett før servering.

Server suppen straks.