Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Boknafisk er en torsk som er lett tørket, da den har hengt på hjell i ca. 2 uker. Dette er tradisjonell mat langs kysten. Den serveres helst med stekt bacon og gulrotstuing.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g boknafisk boknafisk
  • 1 l l vann vann
  • 1 ss ss salt salt
  • 200 g g bacon bacon
  • smør smør

Gulrotstuing

  • 4 stk stk gulrot gulrot
  • 2 ss ss smør smør
  • 2,5 ss ss hvetemel hvetemel
  • 4 dl dl melk melk
  • salt og pepper salt og pepper
  • muskat muskat
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Dersom boknafisken er godt tørket bør den legges i vann noen timer før bruk. Eventuelt kan den legges i vann over natten.

  • Kok opp en kasserolle med saltet vann. Legg i fisken, og la den trekke i 5 minutter på svak varme. 

  • Skjær bacon i terninger og stek i stekepanne. Ha i litt smør mot slutten.

Gulrotstuing

  • Skjær gulrot i små biter og kok i vann til de såvidt er møre.

  • Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med melk, litt om gangen, til sausen blir passe tykk.

  • Rør godt mellom hver speing så det ikke blir klumper i sausen.

  • Tilsett de kokte gulrøttene, kok opp og smak til med salt, pepper og muskat. Bland i finhakket persille før servering.

Server boknafisken med gulrotstuing og kokte poteter.