Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Du kan filetere fisk på flere måter, og her er en måte å filetere laks på. Du kan også filetere ørret og ishavsrøye på samme måte siden de har samme beinstruktur.

  1. 1

    Steg 1

    Skrap skjellene av fisken, skyll den godt og tørk den. Finn fram en skjærefjøl som ligger støtt og en skarp kniv.

    Steg 1
  2. 2

    Steg 2

    Skjær ned bak ørebeinet på skrå mot hodet.

    Steg 2
  3. 3

    Steg 3

    Snu kniven og skjær ned mot ryggbeinet, la kniven følge ryggbeinet bakover mot sporen.

    Steg 3
  4. 4

    Steg 4

    Snu fisken og gjør det samme på andre siden.

    Steg 4
  5. 5

    Steg 5

    Skjær bort bukbeinene ved å legge kniven flatt under beinene. Skjær deretter bort finnefestene.

    Steg 5
  6. 6

    Steg 6

    Napp ut pinnebeinene med en laksetang eller pinsett. De sitter i tykkfileten.

    Steg 6
  7. 7

    Steg 7

    Bruk en skarp kniv med et ikke for stivt blad. Start ved sporen og skjær på skrå ned mot skinnet. Ta godt tak i den delen av skinnet du nå har løsnet fra fiskekjøttet. Før kniven framover mellom fiskekjøttet og skinnet samtidig som du drar skinnet mot deg.

    Steg 7