Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Her viser vi deg hvordan du kan lage din egen deilige blåskjellgryte. Smaken kan du variere så mye du ønsker, så det er bare å finne din variant.

  1. 1

    Finn fram ingrediensene

    Du trenger blåskjell, purre, løk, selleri og fløte. Beregn i underkant av 1 kg blåskjell pr person når gryten skal være hovedrett.

    Finn fram ingrediensene
  2. 2

    Sjekk blåskjellene

    Vask skjellene i kaldt vann. Fjern byssustråden, det er de trådene som skjellene bruker til å feste seg til steiner eller bryggestolper. Kast skjell som ikke er lukket eller lukker seg når du kakker dem mot benken.

    Sjekk blåskjellene
  3. 3

    Gjør forarbeidet

    Grovhakk løk, selleri og purre slik at du har ca 1 dl blanding av disse. Surr blandingen av løk, purre og selleri i 1 ss smør eller olje i en gryte. Skru opp vamen på kokeplata til full styrke og tilsett 1 kg blåskjell.

    Gjør forarbeidet
  4. 4

    Kok

    Kok blåskjellene i 2 minutter. Rist på kjelen og kok videre til alle skjellene har åpnet seg, og kast skjell som ikke viser tegn til å åpne seg.

    Kok
  5. 5

    Tilsett smak

    Nå kan du tilsette mer smak om du ønsker det. Du kan for eksempel røre ut litt currypasta i fløte, helle det over blåskjellene, koke opp og riste litt på kjelen.

    Tilsett smak
  6. 6

    Server blåskjellgryten

    Sett blåskjellgryten på bordet og server med loff.

    Server blåskjellgryten