Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Deilige hjemmelagde seikaker eller seikarbonader bringer nok gode minner for mange. Her ser du hvordan du kan lage dem, og krydder velger du selv.

  1. 1

    Fjern bein

    Når du kjøper seifilet sitter det en rad småbein mellom rygg- og bukfileten. Disse beinene skjærer du ut som vist på bildet. Skjær så fileten i strimler.

    Fjern bein
  2. 2

    Kvern eller hakk seien

    Mal seien en gang i en kvern med grov hullskive eller hakk den med en skarp kniv. Du kan også hakke seien med momentbryteren på en foodprocessor, slik at farsen blir grov. Tilsett de øvrige ingrediensene og rør farsen raskt sammen. Tilsett så væsken i jevn strøm, og til slutt potetmel og krydder etter ønske.

    Kvern eller hakk seien
  3. 3

    Form seikaker

    Bruk hendene og form seikaker i ønsket størrelse, ikke for små. Dypp hendene i kaldt vann, da setter ikke farsen seg fast.

    Form seikaker
  4. 4

    Stek seikaker

    Stek seikakene i en blanding av smør og olje til de er pent brune, ca 3-4 minutter på hver side.

    Stek seikaker
  5. 5

    Server seikaker

    De nystekte seikakene serveres med godt tilbehør som foreksempel smørsurret løk og grønnsaker, eller i burgerbrød med salat og litt rømmedressing. 

    Server seikaker