Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Putene av ris med biter av fisk over er nok det de fleste forbinder med sushi. Her viser vi deg hvordan du følger oppskriften og lager nigiri selv.

  1. 1

    Kok sushiris

    Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig. Avkjøl marinaden før bruk. Skyll risen godt i kaldt vann 3-4 ganger, og sil godt av ved siste skylling. Tilsett ris og vann i en riskoker, og kok til risen er ferdig. Ta av lokket når risen er ferdig og la den dampe godt av seg i 5 minutter. Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen. Avkjøl risen i romtemperatur, og dekk deretter til med et fuktig kjøkkenhåndkle for å forhindre at risen tørker. 

    Tips: Marinade til sushiris kan også kjøpes ferdig og kalles sushi seasoning eller sushi-su.  

    Kok sushiris
  2. 2

    Form risen

    Form risen til en oval ball, og legg litt wasabi på en skive laks.

    Form risen
  3. 3

    Sett sammen

    Legg risballen over skiven med laks og snu den.

    Sett sammen
  4. 4

    Form

    Form ved å presse langs sidene og på toppen.

    Form
  5. 5

    Server

    Legg nigiribitene pent på et fat, og server med wasabi, syltet ingefær og soyasaus.

    Server