Slik trekker du torsk

Kokt, trukket eller dampet torsk. Kjært barn har mange navn. Torsk som har fått trukket akkurat så lenge som den skal får folk til å smile seg gjennom en middag. Her viser vi deg hvordan.
Salte torsken i forkant
Det er viktig å salte torsken i forkant av trekking slik at fiskekjøttet trekker seg sammen og blir fastere. Dette gjør det enklere å behandle torsken under varmebehandling og den vil se bedre ut. Behold gjerne fiskeskinnet på slik at fileten holder seg mer samlet under trekkingen. Salt torskefileten godt og la den ligge i 10 minutter. Skyll av med kaldt vann og tørk godt med tørkepapir. Del fileten i porsjonsstykker. Tenk 200-250 g pr person.
Rikelig med vann.
Kok opp rikelig vann i en kasserolle. Dette bidrar til at torskestykkene ikke blir liggende tett oppå hverandre. Hvis det skjer, trekker torsken ujevnt og noe blir ferdig tidligere mens andre stykker bruker lenger tid. Tilsett 2 ts salt i vannet. Salt i vannet er viktig. Det gjør at fisken holder seg fastere og smaker bedre. Vil du ha litt ekstra smak – tilsett hel pepper og laurbærblad og noen sitronskiver i vannet.
La torsken trekke – ikke koke.
Når vannet koker, ta kjelen av varmen og legg i torsken. Skru ned varmen på platen og sett kasserollen med torsken i tilbake på platen. Du har riktig temperatur når vannet er rett under kokepunktet og vannet så vidt beveger seg. Fisk skal nemlig aldri koke – bare trekke. Her må du passe på og regulere varmen underveis.
La torsken trekke i ca. 8 – 10 minutter avhengig av tykkelse på filetstykkene.
Torsk er ferdig varmebehandlet når den flaker seg og er hvit i kjøttet.