Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

For å opprettholde et sunt liv gjennom mange år er det viktig å vite hvordan du gjør gode matvalg for hele kroppen. Mange synes at dette er vanskelig, noe det ikke behøver å være. 

I Godfisk har vi samlet oppskrifter og informasjon om hvordan og hvorfor du skal ta sunne valg, og ikke minst hvordan disse valgene påvirker ulike deler av kroppen og livet vårt. Et sunt liv handler om mer enn bare livvidden!

Derfor har vi utviklet fire ikoner for å vise på en enkel måte hvordan en sunn matfilosofi påvirker både kropp, hjerne, selvfølelse og matglede. Gjennom å fokusere på disse fire kategoriene ønsker vi at det skal bli enklere å opprettholde sunne og gode matvalg over mange år.

Ved å merke innholdet med de fire ikonene blir det lettere å finne retter og råd som du trenger for å ivareta et helhetlig, sunt liv gjennom et balansert kosthold. Innhold er merket tydelig med ikoner, slik at du kan finne det du trenger i hverdagen, raskt og enkelt. Vi fjerner fokus fra dietter til fordel for sunne og smakfulle livretter. Dietter fjerner nytelse fra måltidene, og er kortsiktige løsninger. Det skal både smake godt å leve sunt og få deg til å føle deg vel. Derfor tror vi på at sunn mat må være dine livretter: Ren mat som du har lyst på og gleder deg til å spise. Retter som er smakfulle, får deg til å yte mer og blir glad av å lage. Retter som gjør hele livet litt bedre.

                                                            ”Fra diett til livrett”

                                                 - en sunn matfilosofi å leve etter.

Mat for kropp

Dette er mat full av næring, som er lett og frisk. Her finner du tips og oppskrifter til mat som setter kroppen i en robust og balansert tilstand, og som gjør at du kan få mest mulig ut av hverdagen din. Her er det retter med sjømat, lite salt, mettet fett og tilsatt sukker, men med grove karbohydrater og masse deilige grønnsaker.

Les mer: Bra mat for kroppen

Mat for hjerne

Gi hjernen den næringen den trenger. Her finner du tips og oppskrifter for at små og store skal få de næringsstoffene hjernen trenger i ulike livsfaser. Rettene er rike på omega 3 eller jod som er viktig for hjernens utvikling og kognitiv funksjon. 

Les mer: Bra mat for hjernen

Mat for glede

Matglede er viktig for et sunt kosthold, og handler først og fremst om å spise seg glad gjennom å bruke sunne og fargerike råvarer med gode smaker. Maten nytes best når man spiser den sammen med noen man er glad i og måltidets betydning for livet bør aldri undergraves. Hva hadde vel sommerkveldene og julaften vært uten det hyggelige måltidet? Se etter artikler merket med glede-ikonet for å få inspirasjon til hvordan du kan lage et måltid som gir ekte matglede. 

Les mer: Bli inspirert av Aichas grenseløse matglede

Mat for selvfølelse

Følelser styrer ofte livet. Gjennom å ta styringen på innsiden kan du også skinne på utsiden. Gjennom tips og oppskrifter viser vi hvordan mat både kan få deg til å føle deg bedre, og kombinasjoner av råvarer som gir deg den gode følelsen i hverdagen.