Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Delikatessen norsk kongekrabbe får du kjøpt også ferdig kokt og oppdelt, men her viser vi deg hvordan du går fram med en hel, rå kongekrabbe.

  1. 1

    Del cluster fra

    Fra hver side av kongekrabbe kan vi dele fra et cluster, som består av skulderparti, tre bein og en klo.

    Del cluster fra
  2. 2

    Del beinene fra

    Kutt kongekrabbebeinene fra skulderpartiet med en skarp kokkekniv.

    Del beinene fra
  3. 3

    Del kongekrabbebeinene

    Kongekrabbebeinet deles innenfor leddet slik at lårstykket blir helt og så stort som mulig.

    Del kongekrabbebeinene
  4. 4

    Fjern bruskbein

    Bruk en tang eller pinsett og dra ut de to bruskbeina som sitter inne i muskelen. Det er ett på hver side. Du kan også vente med å ta ut bruskbeinene til du har tatt kjøttet ut av skallet.

    Fjern bruskbein
  5. 5

    Løsne muskelen, alternativ 1

    Stikk en spiss kniv inn mellom skall og muskel og løsen muskelen fra beinet.

    Løsne muskelen, alternativ 1
  6. 6

    Ta ut muskelen, alternativ 1

    Rist litt på skallet og dra muskelen forsiktig ut.

    Ta ut muskelen, alternativ 1
  7. 7

    Løsne muskelen, alternativ 2

    Du kan også ta løsne muskelen ved å klippe opp skallet på to sider med en skarp kjøkkensaks.

    Løsne muskelen, alternativ 2
  8. 8

    Ta ut muskelen, alternativ 2

    Nå ligger muskene hel i den ene skalldelen, og nå kan du ta ut bruskbeinen med pinsett eller tang hvis du ikke har gjort det fra før. Klør delt på denne måten er fin å gratinere.

    Ta ut muskelen, alternativ 2
  9. 9

    Del skulderpartiet

    Hver skulderdel deles i tre med en skarp kniv. Kjøttet kan deretter løsnes med en liten kniv og tas ut av skallet.

    Del skulderpartiet
  10. 10

    Koking av rå kongekrabbeklør og bein

    Kok opp vann tilsatt 2 ts salt pr l vann. Tilsett gjerne krydder og urter etter ønske. Kongekrabben kan gjerne kokes i en court bouillon. Legg kongekrabbebeina i det kokende vannet og kok forsiktig til de skifter farge og noen minutter i tillegg. Vannet skal så vidt boblekoke. Koketid 5 – 10 minutter avhengig av tykkelsen på beina. Ta kasserollen vekk fra varmen og la kongekrabbebeina ligge i kokevannet noen minutter. 

    Koking av rå kongekrabbeklør og bein