Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Snøkrabbe er kongekrabbens lillebror. Den er mindre og har en mer søtlig smak på krabbekjøttet. Slik går du frem når du skal koke og dele opp snøkrabben selv. 

 1. 1

  Del snøkrabbebeinene fra

  Bruk en skarp kniv med litt tyngde i til å kutte av snøkrabbebeinene fra skulderpartiet. Du kan også bruke en saks. Du har da et cluster som består av tre bein og en klo. 

  Del snøkrabbebeinene fra
 2. 2

  Del opp snøkrabbebeinene

  Snøkrabbebeinene deles innenfor leddet slik at lårstykket blir helt og så stort som mulig. Her kan man bruke en skarp kniv eller saks, men det går også an å bruke hendene. 

  Del opp snøkrabbebeinene
 3. 3

  Fjern bruskbein

  Bruk en tang eller pinsett til å dra ut de to bruksbeinene som sitter inne i muskelen. Det er ett på hver side. Den enkleste måten å ta ut bruskbeinet er å knekke beinet i leddet med hendene og dra ut bruskbeinet samtidig. Du kan også vente med å ta ut bruskbeinene til du har tatt ut muskelen av skallet.

  Fjern bruskbein
 4. 4

  Løsne muskelen - alternativ 1

  Bruk en skarp kjøkkensaks til å klippe opp skallet på begge sidene for å løsne muskelen. Da vil man få ut et helt stykke snøkrabbefilet. Muskelen skal da ligge hel i den ene skalldelen. Hvis du ikke har tatt ut bruskbeinet fra muskelen, kan du nå fjerne det med en pinsett eller tang. 

  Løsne muskelen - alternativ 1
 5. 5

  Løsne muskelen - alternativ 2

  Bruk en skarp kjøkkenkniv til å dele skallet i to på langs, slik at du får to like store deler. Krabbekjøttet ligger da igjen i hver halvdel som du enkelt kan skrape ut. 

  Løsne muskelen - alternativ 2
 6. 6

  Ta ut kjøttet fra kloen

  For å få ut kjøttet fra kloen kan du bruke en krabbeknekker eller baksiden av en tung kniv for å slå i gjennom kloen. Du kan nå ta ut kjøttet.

  Ta ut kjøttet fra kloen
 7. 7

  Koking av rå snøkrabbebein og -klør

  Kok opp vann tilsatt 2 ts salt per liter vann. Legg snøkrabbebeinene i det kokende vannet, det skal så vidt boblekoke. Når snøkrabben har fått en frisk rødfarge tar du kasserollen av varmen, og lar den ligge og trekke i kokevannet noen minutter til. Estimert koketid 5-10 minutter, avhengig av tykkelsen på beinene. Kok gjerne snøkrabbein in en court-bouillon med sitron og laurbærblad, og krydder og urter etter ønske.

  Koking av rå snøkrabbebein og -klør