Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Fisk skal oppbevares kjølig. Kjøleskapet egner seg for et par dager, ved lengre oppbevaring er det fryseboksen som gjelder.

Det er først og fremst temperaturen som avgjør hvor godt fersk fisk holder seg. Her viser vi deg hvordan du kan fortsette den gode jobben for å ta vare på fiskens kvalitet, også når du kommer hjem.

Jo lavere temperatur – jo bedre holder fisken seg

Et kjøleskap som holder 4 grader er bra nok for oppbevaring i én til to dager. Ta også i betraktning at turen hjem fra butikken kan redusere holdbarheten på sjømaten. Kvaliteten på sjømaten blir ikke redusert, selv om holdbarheten blir det. 

Lag din egen kjøleboks til fisken

Med en temperatur ned mot 0 grader får fisken enda lengre holdbarhet, og derfor er moderne kjøleskap innredet med et ekstra kaldt rom, siden det ikke er alle varer som tåler temperaturer ned mot 0 grader. Et slikt rom kan du også lage selv med å bruke en plastboks med tett lokk, og ispose eller et kjøleelement. 

Dersom fisken har god kvalitet, har vært riktig behandlet og i tillegg oppbevart kaldt uten opphold i romtemperatur, kan fisken holde seg i kjøleskap i 3-4 dager.