Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Her viser vi deg hvordan du kan lage din egen deilige blåskjellgryte. Smaken kan du variere så mye du ønsker, så det er bare å finne din variant.

 1. 1

  Finn fram ingrediensene

  Du trenger blåskjell, purre, løk, selleri og fløte. Beregn i underkant av 1 kg blåskjell pr person når gryten skal være hovedrett.

  Finn fram ingrediensene
 2. 2

  Sjekk blåskjellene

  Vask skjellene i kaldt vann. Fjern byssustråden, det er de trådene som skjellene bruker til å feste seg til steiner eller bryggestolper. Kast skjell som ikke er lukket eller lukker seg når du kakker dem mot benken.

  Sjekk blåskjellene
 3. 3

  Gjør forarbeidet

  Grovhakk løk, selleri og purre slik at du har ca 1 dl blanding av disse. Surr blandingen av løk, purre og selleri i 1 ss smør eller olje i en gryte. Skru opp vamen på kokeplata til full styrke og tilsett 1 kg blåskjell.

  Gjør forarbeidet
 4. 4

  Kok

  Kok blåskjellene i 2 minutter. Rist på kjelen og kok videre til alle skjellene har åpnet seg, og kast skjell som ikke viser tegn til å åpne seg.

  Kok
 5. 5

  Tilsett smak

  Nå kan du tilsette mer smak om du ønsker det. Du kan for eksempel røre ut litt currypasta i fløte, helle det over blåskjellene, koke opp og riste litt på kjelen.

  Tilsett smak
 6. 6

  Server blåskjellgryten

  Sett blåskjellgryten på bordet og server med loff.

  Server blåskjellgryten